‹ Terug

Trivec Troopers: Daniel de Sousa

Door Anna-Sofia Jonsson, 26 feb 2020

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

Leer het Trivec-team kennen via onze blogserie: Trivec Troopers. In dit bericht maak je kennis met de Group CEO, Daniel de Sousa.

Naam: Daniel de Sousa

Functie: Group CEO, sinds april 2019

Favoriete citaat:

“Live every day of your life”

Getatoeëerd op mijn linkerborst.

 

Om te beginnen, heb je een leuk weetje over je geboorteplaats?

Ik ben geboren en getogen in Falun, een middelgroot stadje in het midden van Zweden. De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn twee gigantische skischansen waarvan de bouw en de renovatie de laatste tien jaar een fortuin gekost hebben, maar die niemand gebruikt. Er zijn simpelweg geen actieve schansspringers 😊. Iedereen die iets met Falun te maken heeft, heeft zo zijn mening over die skischansen.  

 

Hoe ben je bij Trivec terechtgekomen? 

Een diepe interesse in leiderschap loopt al heel lang als een rode draad door zowel mijn persoonlijke als mijn professionele leven. Het begon in mijn vroege tienerjaren, toen ik teams in verschillende sporten coachte, en daarna als jongvolwassene, toen ik managementfuncties had in sportverenigingen. Deze leiderschapsrollen op jonge leeftijd openden ook professioneel heel wat deuren, waardoor ik na de middelbare school als salesmanager in de software aan de slag kon. Dit is inmiddels bijna 20 jaar geleden, dus ik heb al bijna twee decennia lang een hoge managementfunctie in de softwaresector. Het was op vele manieren een geweldige reis, waarin ik de technologie op spectaculaire wijze heb zien veranderen.

Mijn algemene motivatie is de wereld te redden … 😊 of, als ik even wat serieuzer ben, toch zeker bijdragen aan een betere en duurzamere samenleving voor iedereen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik ben ervan overtuigd dat de politiek een goed alternatief voor mij zou zijn geweest. Tenslotte schuilt er in mij, als bedrijfsleider, een sterke idealist die écht gelooft in de kracht van filantropie. In de praktijk betekent dit dat ik extreem resultaatgericht werk en dingen gedaan wil krijgen, soms zelfs te snel.

Mijn familie is heel belangrijk voor me; ik groeide op in een gezin met vijf broers en zussen en als tiener was ik al vastberaden om ooit een eigen gezin en kinderen te hebben. Natuurlijk was dit als homoseksueel in de jaren ’80 niet bepaald een gemakkelijke droom om te verwezenlijken, dus ik was in de wolken toen onze zoon in februari 2015 werd geboren. 

 

Als je je eigen functietitel zou mogen bedenken die het beste omschrijft wat jij bij Trivec doet, hoe zou die dan klinken?

Als Group CEO van Trivec moet je mijn rol vooral zien als ‘anderen helpen succesvol te zijn’. In een organisatie wordt resultaat zowel door teamwork als door de som van alle individuele prestaties gecreëerd. Mijn rol is vaststellen WAAROM we bepaalde dingen doen en WAT ons volgende doel is.

Ik breng mijn meeste tijd door in uiteenlopende meetings. Die kunnen gaan over strategische planning, het opvolgen van lopende projecten of het ontmoeten van belangrijke klanten of potentiële partners.

 

Wat zijn jouw 3 favoriete podcasts?

Ik heb niet echt favorieten. Op dit moment luister ik naar

 • ‘Europa-podden’, een podcast over de Europese politiek
 • ‘Digitalpodden’, een podcast over start-ups en de digitalisatie van bedrijven
 • ‘TEDtalks daily’, een breed scala aan interessante onderwerpen

 

En wat doe je het liefste wanneer je niet werkt?

Na werk en gezin is er niet zoveel tijd meer over. Maar ik hou van reizen en heb gelukkig ook het voorrecht dat ik dat vaak mag doen. Hoog op de prioriteitenlijst staan verder nog sporten en trainen in verschillende vormen, meestal vijf tot zes sessies per week.  

 

Vijf korte vragen:

 • Als je een groente was, welke zou je dan zijn? Een broccoli (sommige wetenschappers claimen dat broccoli slechte substanties uit je hersenen helpt filteren, dat vind ik heel inspirerend)
 • Noem drie punten van je bucket list
  1. Liefdadigheidswerk in een totaal ander gebied (zoals de armere regio’s van Afrika of Azië)
  2. De marathon van New York lopen
  3. In de Alpen skiën met mijn zoon (hij is er bijna oud genoeg voor 😊)
 • Noem een citaat dat je inspireert. De quote “The journey of a thousand miles begins with one step” vind ik heel inspirerend. Verandering voelt vaak zo goed als onmogelijk, dus het is belangrijk dat je begrijpt dat je alleen maar een eerste stap hoeft te zetten om op weg te zijn.
 • Heb je bepaalde verborgen talenten? Jaren geleden was ik een redelijk getalenteerd trompetspeler. Ik heb er meerdere beurzen mee verdiend en was een tijdlang vastbesloten om een professioneel muzikant te worden. Maar na een tijdje werden andere dingen interessanter en ben ik gestopt met spelen. Ik heb nog steeds een trompet thuis, misschien pak ik hem ooit weer op.  
 • Als ik je zou vragen om voor me te koken, wat zou je dan klaarmaken? Het zou een combinatie van Braziliaans eten en kindvriendelijk eten zijn, waarschijnlijk spaghetti bolognese met een vleugje Rio de Janeiro.

 

- Trivec Troopers: Nico Plinke
- Trivec Troopers: Jenny Westerberg

 

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen