‹ Terug

Een sterk team bouwen in je restaurant? 5 tips!

Door Louise Harvig Olsmar, 18 okt 2024

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

Een sterk team waarin iedereen elkaar écht kent, beleeft meer plezier. Gelukkige werknemers presteren vaak beter en leveren zelfs een betere service aan hun gasten. En zo’n hoog serviceniveau is cruciaal voor het voortbestaan van een restaurant …

We serveren vijf tips om goede medewerkers aan te trekken én te houden.

 

Creëer een sterke teamspirit

Bouw een hecht team uit door fijne activiteiten en teambuildings te organiseren en samen te eten. Als je medewerkers het gevoel hebben dat ze écht deel uitmaken van een team, is de kans groter dat ze blijven en beter samenwerken.

Zorg voor duidelijke communicatie

Zorg ervoor dat alle medewerkers het gevoel hebben dat ze hun gedachten en eventuele zorgen kunnen uiten. Open en eerlijk communiceren voorkomt misverstanden en is een fundament om elkaar te kunnen vertrouwen.

Blogg_bygg_ett_starkt_team_2

Bied kansen voor loopbaanontwikkeling

Bied je werknemers groeikansen om zich te ontwikkelen in de horeca. Dankzij training vergroot je hun betrokkenheid en verbreed je hun skills. Bied ook een duidelijk carrièrepad aan. Als je medewerkers zien dat er doorgroeimogelijkheden of extra verantwoordelijkheden zijn, zullen ze meer geneigd zijn om te blijven investeren in hun job.

Definieer een goede work-lifebalans

Leg duidelijk uit wat een goed evenwicht tussen werk en privé in de horeca inhoudt. Wat kunnen zij van jou verwachten? En wat verwacht jij van je medewerkers? Ondersteun de noden van je medewerkers op het vlak van work-lifebalans en respecteer hun vrije uren.

Wees transparant en eerlijk

Wees duidelijk over je verwachtingen, beleid en beslissingen. Als je eerlijk en consequent bent tijdens het oplossen van eventuele problemen, creëer je een werkomgeving waarin iedereen zich eerlijk en respectvol behandeld voelt.

Integraties

Ontdek het ecosysteem van partnerintegraties van Trivec

 

 

Subscribe to our news

News in your inbox every month!