‹ Terug

Trivec Troopers: Nico Plinke

Door Anna-Sofia Jonsson, 22 jan 2020

Blijf lezen - 4 minuten leestijd

Leer het Trivec-team kennen via onze blogserie: Trivec Troopers. In dit bericht maak je kennis met de Regional Product Manager Belgium, Nico Plinke.

Naam: Nico Plinke

Titel (en hoe lang je al voor Trivec werkt): Regional Product Manager Belgium, het is mijn zevende jaar bij Trivec. Ik zal binnenkort ook de Trivec Academy uitbouwen.

 

Favoriete citaat:

“Morgen ga ik op dieet ...”

 

Om te beginnen, heb je een leuk weetje over je geboorteplaats?

Ik kom uit Antwerpen en mensen uit andere steden vinden ons arrogant. Maar ik ben het daar niet mee eens ... Zij hebben geen recht van spreken. (Grapje! We hebben een heel mooie stad, we zijn daar trots op en we zeggen dat graag aan iedereen die het horen wil. Ik denk dat we daardoor misschien een tikkeltje arrogant overkomen ...)

 

Hoe ben je bij Trivec terechtgekomen?

Ik was vroeger leraar, maar had daarnaast altijd een of ander baantje in de horeca. Toen ik besliste om geen les meer te geven (sorry, kinderen), ging ik voltijds aan de slag in een restaurant dat een oplossing van ons bedrijf gebruikte. Dankzij een vriend van een vriend die ook bij Trivec (toen ETC) werkte, kon ik hier beginnen als Support Consultant. Ik vond al snel een manier om mijn passie voor IT, mijn inzichten in hospitality en mijn achtergrond als leraar te combineren en droeg bij aan het ontwikkelingsproces, en later aan het productmanagement.

 

Als je je eigen functietitel zou mogen bedenken die het beste omschrijft wat jij bij Trivec doet, hoe zou die dan klinken?

Luisterexpert. Ik moet heel vaak luisteren naar wat vele mensen me proberen te vertellen. En ze gebruiken allerlei technieken om me hun boodschap te brengen. Soms zijn ze boos omdat een klant niet tevreden is. Op andere momenten zijn ze in de wolken omdat ze een idee kunnen delen waarop ze lang hebben zitten broeden. Ik moet altijd dat laagje emotie afpellen (maar erkennen dat het gevoel oprecht is) om tot de kern van de zaak door te dringen en iets te vinden dat ons product nog beter kan maken.

 

Wat zijn jouw 3 favoriete vakantiebestemmingen?

 1. New York
 2. Londen
 3. Berlijn

Ik ben een stadsmens ...

 

En wat doe je het liefste wanneer je niet werkt?

Ik heb heel wat hobby’s ... Ik schrijf musicals (of probeer dat te doen) en breng mensen samen om ze op te voeren, ik speel veel gezelschapsspelletjes en voor sommige spelen schilder ik zelf de figuurtjes. Ik lees veel boeken en onlangs ben ik beginnen tatoeëren. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen ...

 

Vijf (+1) snelle vragen:

 • Een avondje film kijken in de zetel of een wilde feestnacht op Ibiza? Absoluut de zetel en de film. Makkelijk. Of misschien een reeks van Netflix. Ik hou van bingewatching.
 • Als je een superkracht had, welke zou dat dan zijn? Ik zou heel graag de gedachten van mensen kunnen lezen.
 • Heb je een vreemde bijnaam? Toen ik naar de middelbare school ging, spraken mijn vrienden mijn naam op z’n Engels uit (een beetje zoals ‘n-aai-koh’) en ze doen dat vandaag nog altijd. Ik vind het dus vreemd wanneer mensen mijn echte naam (Nicolas) gebruiken in plaats van het kortere Nico.
 • Welke drie dingen staan op jouw bucketlist?
 1. Ik wil een boek voor jongvolwassenen schrijven dat een tekstgedeelte combineert met een deel in stripvorm, waarbij het ene deel in het andere overgaat en andersom. Ik moet daarvoor een goede illustrator vinden.
 2. Ik wil mijn eerste musical herschrijven tot een tv-reeks. Ik denk dat hij daar heel geschikt voor is en ik wil het leven op een tv-set weleens meemaken. Dat heeft me altijd iets magisch geleken.
 3. Ik wil mijn pianovaardigheden naar een hoger niveau tillen.
 • Wat weet niemand over jou? Euh ... ik hou niet zo van geheimen. Volgens mij is de eerste stap om je volledige potentieel waar te maken, dat je vrede vindt met jezelf en met hetgeen je hebt gedaan om daar te komen. Met al je goede en slechte kanten. Ik ben dus liever een open boek (en ik denk dat ik dat ben).
 • Als ik je zou vragen om ’s avonds voor mij te koken, wat zou je dan klaarmaken? Te veel ... Echt. Ik ben dol op koken en ik ben iemand die je volpropt. Als je bij mij zou komen eten (je bent via deze weg alvast uitgenodigd, kies een datum), dan zou je dus niet met een lege maag naar huis gaan. Ik hou niet van al die fusion- of moleculaire keuken (mousses en extracten en afgeleiden van iets ...). Ik vind het geweldig als eten op eten lijkt, en je mag er zoveel saus over gieten als je wilt (in de plaats van drie druppels).

 

Bedankt, Nico! Volgende maand maak je kennis met Daniel de Sousa, Group CEO.

 


Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen