‹ Terug

Trivec Troopers: Carin Ericsson

Door Anna-Sofia Jonsson, 21 jul 2020

Blijf lezen - 4 minuten leestijd

Deze maand leer je in Trivec Troopers onze Chief Human Resource Officer kennen, Carin. Zij kwam in maart van dit jaar ons bedrijfsteam versterken. Lees meer over haar verwachtingen voordat ze bij Trivec kwam werken, hoe de eerste maanden zijn verlopen in volle coronacrisis wie haar inspiratie is, en met welke drie woorden haar kinderen haar zouden omschrijven.

Maak kennis met Carin Ericsson.

 

Naam: Carin Ericsson

Officiële functietitel: Chief Human Resource Officer (CHRO)

Favoriete citaat:

Do not judge a book by its cover

Dit betekent simpelweg dat we geen overhaaste conclusies moeten trekken en elkaar niet zomaar moeten veroordelen.

 

Hoe zag je loopbaan eruit voordat je bij Trivec begon?

Ik hou van verandering, dus ik heb in veel verschillende sectoren en velden gewerkt, en in verschillende functies. Ik heb een poos in de retail gewerkt, van cosmetica tot hardware, maar ook in marketing-, sales- en leidinggevende functies. 

Daarnaast heb ik bij bedrijven gewerkt met HR-gerelateerde vragen. Ik vind het leuk om nieuwe projecten op te starten, nieuwe bedrijfsstructuren te ontwikkelen en de cultuur van een onderneming te helpen ontplooien. Ik hou ervan als ik zowel zaken als mensen kan ondersteunen in hun ontwikkeling.

 

Waarom Trivec? Was er een doorslaggevende factor?

Ten eerste maakten de Trivec-medewerkers die ik ontmoette tijdens het sollicitatieproces een heel positieve indruk. Ten tweede zou ik de kans krijgen om de fundamenten te leggen van het volledige HR-beleid en iets nieuws op te bouwen, dus dat was zeker een doorslaggevende factor. Het is een bijzondere opportuniteit en tegelijkertijd een echte uitdaging, allemaal samengevat in een leuke job.

 

Wat wil je graag bereiken bij Trivec?

Ik wil bijdragen aan het feit dat Trivec een aantrekkelijke werkomgeving biedt, waar er ruimte en kansen zijn voor mensen om professioneel te groeien. Ik wil graag onderdeel uitmaken van de groei en prestaties van Trivec. En, een werkomgeving creëren die planmatig opereert en een goede verbinding vormt tussen alle medewerkers – hier wilde ik meteen mijn eerste missie van maken, maar de pandemie gooide roet in het eten.

 

Wat leek je de grootste uitdaging?

Ik zag al snel in dat het weleens een uitdaging zou kunnen zijn om een algemene bedrijfscultuur te ontwikkelen waarin alle landen zich zouden kunnen vinden. Tenslotte heeft elk land weer andere culturele en werkgerelateerde verschillen. Maar ik denk dat dit tegelijkertijd ook opportuniteiten biedt waarmee we een sterke bedrijfscultuur kunnen ontwikkelen.

 

Wat verwachtte je tijdens je eerste dagen/weken bij Trivec?

De ruimte om een cultuur te ontwikkelen die op onze waarden berust. En een inclusieve werkomgeving, waarbij alle medewerkers vanuit dezelfde principes gewaardeerd worden. En ik heb ook hele hoge verwachtingen van de fundamenten van het HR-beleid die we bij Trivec zullen uitbouwen.

 

Je eerste maanden bij Trivec vielen samen met de uitbraak van het coronavirus. Hoe was dat?

De eerste paar maanden bij Trivec zijn heel drastisch geweest, want de pandemie brak meteen tijdens mijn eerste werkweek uit. Van de ene op de andere dag veranderde alles en moesten we ons werk op een heel andere situatie afstemmen.

Het strategische werk dat ik had uitgezet heb ik aan de kant geschoven. In plaats daarvan moest ik nu mijn aandacht richten op het zo goed mogelijk ondersteunen van de organisatie en haar managers en personeel, want ondertussen troffen we de nodige maatregelen om de uitval en werkloosheid in verschillende regio’s te regelen. Ik heb toen ontzettend veel gelezen over de ondersteuningsmaatregelen van verschillende overheden om zo goed mogelijk te helpen informeren over de tijdelijke werkloosheidsprocedures.

Hoewel mijn eerste maanden bij Trivec heel anders verliepen dan verwacht, vind ik het heel fijn om deel uit te maken van het Trivec-team. Al mijn collega’s zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en daardoor voel ik me hier erg thuis!

 

Welk aspect van je job bij Trivec vind je het leukst?

Zoals ik eerder al aangaf heb ik erg veel zin om mee verder te bouwen aan de HR-afdeling van Trivec. Ook is de IT-kant van onze diensten vrij nieuw voor mij, maar het is altijd leuk om een nieuw vak te leren. Bovendien vind ik het heel leuk om meer te weten te komen over de diensten en producten van Trivec.

 

Hoe zou je jezelf in drie woorden omschrijven?

  • Recht door zee
  • Empathisch
  • Positief

 

Hoe zouden anderen je omschrijven?

Dit was een moeilijke, dus ik heb mijn kinderen om input gevraagd … Hun antwoord: gezellig, dapper en vrijgevig.  

 

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Koken voor mijn vrienden en familie, naar concerten en het theater gaan, zwemmen (ook ‘s winters, als het meer bevroren is) en de eilandengroep van Stockholm verder ontdekken.

 

Is er iemand in een HR-functie naar wie je opkijkt?

Hoewel ze niet in HR werkt, heb ik grote bewondering voor Karin Lindahl. Zij is de CEO en eigenaar van Indiska. Ik bewonder haar kijk op gelijkheid en haar luisterend oor voor de medewerkers die dagelijks met de klant in contact staan. Ze heeft een enorme drive, maar is tegelijkertijd empathisch en dapper. Empathie voelen en kunnen luisteren, dat zijn naar mijn mening fundamentele eigenschappen als je met mensen wilt werken.

[Indiska is een Zweeds bedrijf dat in 1901 werd opgericht en zich specialiseert in lifestyle. Het verkoopt kleding, accessoires en decoratieve items met een unieke touch, beïnvloed door stijlen uit de hele wereld.]

 

Vijf korte vragen:

  • Je favoriete restaurant? Momenteel is dat Café Cuvee. Ze maken altijd heerlijk eten en het personeel is er erg vriendelijk.
  • Je gaat een weekend kamperen met vrienden en je mag maar drie dingen meenemen. Wat stop je in je tas? Ik doe eigenlijk niet aan kamperen. Maar als ik moest, dan zou ik niet zonder Nicorette, zonnebril en lippenstift kunnen.
  • Noem iets waar je trots op bent. Als ouder ben je het meest trots op je kinderen. Maar ik ben ook trots op de keren dat ik tegen de vaste normen in ging, zoals recruitmentprocessen waarbij ik de normen en traditionele profielen aan de kant heb gezet.
  • Er komt een film over jouw leven. Wie krijgt de hoofdrol? Nicole Kidman.
  • Drie bolletjes ijs – welke smaken kies je? Pistache, chocolade en framboos.

 

Dankjewel, Carin, dat je in deze uitdagende periode even een stukje van je kostbare tijd voor ons vrijmaakte. We zijn heel blij dat je in ons team zit en kijken uit naar de fantastische dingen die je zult gaan doen!

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen