‹ Terug

Trivec Troopers: Thomas Stenbæck

Door Anna-Sofia Jonsson, 23 sep 2020

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

Deze maand maken we kennis met onze nieuwe creatieve superster uit Noorwegen, onze verkoper die ooit in een van de beste bars ter wereld werkte en er nu van droomt om 540 kilometer door Noorwegen te fietsen en zijn eigen huis te bouwen. We hebben het natuurlijk over Thomas Stenbæck.

 

Naam: Thomas Stenbæck

Officiële functietitel bij Trivec: Sales Noorwegen sinds maart 2020.

Wat is je favoriete citaat?

“Wie de handdoek in de ring gooit, heeft meer was te doen.”

Om te beginnen, heb je een leuk weetje over je geboorteplaats?

Ik kom oorspronkelijk uit Borlänge, in de provincie Dalarna in Zweden. Borlänge ligt tegen Oost-Borlänge (Falun) aan.

[Begrijp je niet helemaal wat er leuk aan is? Dat is begrijpelijk. Het is een lokaal grapje dat inwoners van Borlänge maken.]

 

Hoe zag je carrière eruit voordat je bij Trivec terechtkwam?

Ik heb 10 jaar van mijn leven aan de horeca gewijd door in verschillende bars en restaurants te werken – waaronder de 19e beste bar ter wereld. Ik ben ook de Noorse vertegenwoordiger voor Schweppes geweest en heb op hoog niveau voetbal gespeeld bij IK Brage.

 

Waarom Trivec? Wat deed je beslissen om voor ons te komen werken?

Ik koos voor Trivec omdat ik wist dat ik alle kennis die ik door de jaren heen in deze sector heb opgedaan, goed zou kunnen inzetten; daarnaast was het fijn om een hele nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik hou van de manier waarop het bedrijf is vormgegeven én van de mensen die hier werken. Ik heb zelf jarenlang met de producten van Trivec gewerkt, en heb het bedrijf altijd als marktleider beschouwd.

 

Wat denk jij dat de grootste uitdaging zal zijn voor Trivec in Noorwegen in 2020-2021?

Dit zijn natuurlijk bijzondere tijden, waarin alle bedrijven en mensen voorzichtig zijn en met veel onzekerheid zitten. Niemand weet hoe de wereld er na het coronavirus uit zal zien. Onze uitdaging is om te leiden, om actoren in de sector te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst en zich vervolgens aan te passen. We moeten vertrouwen hebben dat het straks beter zal gaan en proberen om kansen te grijpen – zo blijven we steeds een stap voor op de concurrentie.

 

Wat vind je het leukst aan je job bij Trivec?

Vanaf mijn allereerste dag hier heb ik me ontzettend welkom gevoeld. En ik ben erg onder de indruk van hoe we hier gezamenlijk de handen uit de mouwen steken en elkaar helpen bij het werk. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van Trivec, en op alles waar we voor staan. Dat betekent veel voor mij.

 

Als je niet voor Trivec zou werken, wat zou dan je droombaan zijn?

Dan had ik een carrière als voetbalcoach wel interessant gevonden. Ik hoop binnenkort te kunnen beginnen met coaching op amateurniveau, zodat ik de nodige ervaring kan opdoen.

 

Met welke drie woorden zou je jezelf omschrijven?

 • Vrolijk
 • Creatief
 • Positief

 

Hoe zouden anderen je omschrijven?

 • Humoristisch
 • Beheerst
 • Actief

 

Noem drie items van je bucket list:

 1. De Styrkeprøven-route fietsen (van Trondheim naar Oslo fietsen – 540 km).
 2. Mijn eigen huis of vakantiehuis bouwen.
 3. Een boot kopen.

 

Wat is de vakantiebestemming van je dromen?

Bij mij thuis blijven we dromen van een bezoek aan Puglia, in het zuiden van Italië.

 

Is er iemand in de horecasector die je inspireert?

Eigenlijk iedereen die zich elke dag opnieuw inzet voor een geweldige bediening en er alles aan doen om het klanten naar hun zin te maken. Het is een pittige sector – je hebt het, of je hebt het niet. Met de juiste mensen op de juiste plek kun je in de Michelingids komen, en zelfs meer dan dat.

 

Vijf korte vragen

 1. Je gaat kamperen met vrienden en mag maar drie dingen meenemen. Wat neem je mee? Lucifers, een hangmat, en mijn hond.
 2. Als ik je zou vragen om voor mij te koken, wat zou je dan maken? Op basis van de Italiaanse ingrediënten die er lokaal beschikbaar zijn, zou ik een ragù maken, op smaak gebracht met een lekkere wijn.
 3. Je gaat ijs kopen – welke drie smaken kies je? Vanille, Crunch en karamel.
 4. Vlees, vis, of gevogelte?
 5. Als je de rest van je leven nog maar één gerecht mocht eten, wat zou dat dan zijn? Heilbot met gebakken aardappeltjes en champignons.

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen