‹ Terug

Je restaurant effectief digitaliseren met een KDS en geïntegreerde betaalterminals

Door Anna-Sofia Jonsson, 31 okt 2019

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

De meeste digitale veranderingen die je implementeert zullen een positieve invloed hebben op je restaurant, je werknemers en je klanten. En vele daarvan zullen niet onopgemerkt blijven. Toch zijn er ook vernieuwingen die juist niet zichtbaar hoeven te zijn voor je klanten – de klant mag gewoon van de voordelen genieten en liefst ook nog opmerken dat jouw service helemaal klopt. 

 

Een digitaal ondersteund restaurant zorgt voor een betere klantenbeleving

Een kassasysteem (ook wel POS-systeem genoemd) dat alle stappen – van tafelbeschikbaarheid tot het betalen van de rekening – integreert, heeft niet direct met de klant te maken, maar zorgt wel voor een snellere, meer betrouwbare service.

Een digitaal, compleet systeem zorgt ervoor dat:

  • Je bedieningsmedewerkers een mobiel apparaat kunnen gebruiken bij het opnemen van bestellingen;
  • Personeel achter de bar of in de keuken een bestelling direct van de display kan aflezen en kan beginnen met de bereiding nog voordat de bediende de tafel verlaat;
  • De bestelling in het kassasysteem geregistreerd staat;
  • De bediende de geïntegreerde betaalterminal kan gebruiken om rekeningen te delen, fooi-opties te geven aan de klant en de uiteindelijke bon te printen terwijl hij of zij bij de tafel blijft staan.

 

Bestellingen opnemen – mobiele apparaten of tablets met iOS

Je kunt je effectiviteit vergroten en tegelijkertijd je kosten drukken als je je personeel de juiste tools geeft – tools zoals mobiele oplossingen. In plaats van heen en weer te rennen tussen de tafels en het kassasysteem om elke bestelling in te geven, blijft de bediende nu beschikbaar voor je gasten omdat hij of zij bij de tafels kan blijven.   

Zodra de bestelling volledig ingegeven is, verschijnt deze op de display in de keuken en/of bar om verwerkt te worden. En omdat je werknemers nooit bij de kassa hoeven te blijven staan, zijn ze vaker beschikbaar voor de klant en gaan de efficiëntie en klantenservice automatisch omhoog.

 

Een keukendisplaysysteem (KDS) biedt precisie

De keukendisplays zijn er ter ondersteuning van het keukenpersoneel en verkleinen de kans op fouten, want ze tonen de huidige bestellingen én de eventuele wijzigingen daaraan. Misschien wil iemand bijvoorbeeld broccoli in plaats van aardappelpuree, of de saus langs het gerecht in plaats van erop.

Het systeem houdt ook bestellingen bij die verschillende gangen bevatten, zoals voor-, hoofd- en nagerechten die door elkaar heen besteld zijn, zonder dat de chef zelf een systeem moet bedenken om de volgorde te onthouden. Gemakkelijker kan het niet!

Lees meer over ons KDS in dit artikel »

 

Deel rekeningen, print ze ter plekke en blijf bij de klant dankzij geïntegreerde betaalterminals

Zodra een bestelling wordt doorgegeven, wordt de informatie direct geregistreerd in het kassasysteem. Later kun je dan met een geïntegreerde betaalterminal de rekening direct op de terminal downloaden zonder de tafel te moeten verlaten.

Dankzij ons partnerschap met lokale betaaldiensten kun je een ongelimiteerd aantal betaalterminals op hetzelfde kassasysteem aansluiten en deze tegelijkertijd gebruiken zonder dat het kassasysteem geblokkeerd raakt; hierdoor kun je meerdere betalingen op hetzelfde moment afronden. Als een groep klanten klaar is om te vertrekken, kun je met één klik op de knop een rekening in tienen delen en aan tafel nog de laatste bon printen.

Het systeem komt niet alleen de gasten ten goede, het maakt de betaaltransacties ook voor je personeel een stuk gemakkelijker.

 

De klantenbeleving

Een geïntegreerd systeem zoals dit heeft het potentieel om de klantenbeleving enorm te vergroten, de stress onder je medewerkers te verminderen en je winst te doen toenemen. Door het werk van je personeel gemakkelijker te maken, hebben zij meer energie over om je klanten steeds vriendelijk te woord te staan. Je medewerkers krijgen meer tijd om andere dingen te doen en zodat je als restaurant om sterker kunt inzetten op sfeer, een goed menu en een perfecte service.

Daar kun je het verschil mee maken!

 

Jouw volgende stappen

Hoe betalen jouw klanten voor je diensten? Van betaalmethodes (online, smartphone, kaartbetalingen met eventuele rekeningverdeling en fooi-opties etc.) tot geïntegreerde en gelinkte kassasystemen, er is altijd een manier om voor jezelf én je klanten het betaalproces gemakkelijker te maken.  

Voor kleinere zaken, zoals cafés of bars, zijn pagers een handige oplossing om het omroepen van bestellingen en het heen en weer rennen tussen de tafels te verminderen. De pagers geven een signaal aan de klant zodra zijn of haar bestelling opgehaald kan worden aan de bar, keuken of counter.

Welk kassasysteem is geschikt voor jouw restaurant? De initiële investering zal zichzelf op de lange termijn zeker terugbetalen en zowel je personeel als je klanten ten goede komen. Het tafeloverzicht, de mobiele bestellingen en betalingen, de keukendisplays én het overzicht over je cijfers kunnen je heel veel voordelen bieden.

 

Het Digitale Restaurant

Download Het Digitale Restaurant om onder andere meer te weten te komen over de jongste generatie klanten en hoe je hen kunt aantrekken. Ook lees je er over het verbeteren van de klantenbeleving en de processen achter de schermen (in de keuken) en leer je hoe je je bedrijf kunt optimaliseren en zo meer geld kunt besparen en verdienen.

Download Het Digitale Restaurant hier

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen