‹ Terug

Barautomatisering: Wat is het en waarom heeft mijn zaak het nodig?

Door Anna-Sofia Jonsson, 5 mrt 2020

Blijf lezen - 4 minuten leestijd

Iedereen die werkt in de horeca-wereld kent het wel: tijdverlies, verspilling en foute bestellingen zijn een grote bron van frustratie wanneer je je klanten een drankje serveert. Dankzij een barautomatiseringssysteem krijg jij de controle over jouw dranken weer helemaal terug. Je gaat verspilling tegen én zorgt voor een snellere service voor jouw klanten. In deze blogpost ontdek je meer over hoe barautomatisering werkt en voor welke dranken dit ingezet kan worden.

 

Controle over je dranken!

Barautomatisering zorgt ervoor dat al je drankuitgiften tot op de druppel geregistreerd worden. Al deze uitgaven worden samengebracht in jouw kassasysteem, zodat je altijd een overzicht hebt van wat er over de toonbank is gegaan. Op deze manier heb je ook een beeld van wat er wel of niet populair is en kan je je assortiment bijsturen waar nodig.

Hoe dit werkt? Simpel. Een speciale dop met magneetventiel zorgt voor de registratie, zo kan het personeel niet meer glazen uitschenken dan er daadwerkelijk betaald zijn en is het uitdelen van drankjes aan vrienden en kennissen niet meer mogelijk.

Ook verspilling is verleden tijd. Wist je trouwens dat zo’n 20% van alle drank verspild wordt? Te veel drank in het glas? Of net te weinig? Dankzij barautomatisering zorg je dat elk glas precies de juiste hoeveelheid bevat. Bij bepaalde systemen kan je perfect afgemeten doseringen instellen die je met een simpele druk op de knop kan serveren. Goed voor jou én goed voor je klanten!

 

Snel bediende klanten zijn tevreden klanten!

Barautomatisering kan er niet alleen voor zorgen dat je verspilling tegengaat, maar het zorgt ook voor snellere bediening van je klanten. Zo kunnen bepaalde systemen meerdere glazen tegelijk vullen, en zorgen producten als de wijnzuil er voor dat het uitschenken zelf sneller gaat. Door het gebruik van wijnzakken die op het toestel zijn aangesloten hoef je geen flessen te zoeken en ontkurken. Een druk op de knop, en klaar!

 

Barautomatisering voor iedereen

Er zijn verschillende typen van dranken, dus vanzelfsprekend zijn er ook verschillende typen barautomatisering. Hieronder lichten we ze even toe:

  • Bierkranen: Onze geautomatiseerde, pneumatische bierkraan zorgt voor 3 perfect afgemeten doseringen, hierdoor behoort verlies tot het verleden! De kraan communiceert met het kassasysteem, wat ervoor zorgt dat je perfect weet welke drank en welk formaat er verkocht is, en hoeveel er getapt zijn.
  • Wijnzuil: Zoals we hierboven al even hebben aangehaald, zorgt deze wijnzuil niet alleen voor controle, maar ook voor een snellere bediening. De (al dan niet gekoelde) wijn wordt uitgeschonken uit wijnzakken, ook wel bekend onder de term “bag in box”. Gedaan met zoeken naar flessen of rommelen met de ontkurker: een druk op de knop, en jij kan weer verder met je volgende klant!
  • TAG ABC: Tag ABC (voluit Automatic Bottle Control) werkt samen met de meeste alcohols en aperitieven, met uitzondering van stroperige dranken. Dankzij schenkdoppen met een magneetventiel heb je ook hier weer de volledige controle over jouw dranken. Flessen worden op voorhand voorzien van hun schenkdop, die vergrendeld is met een krimpzegel. Zo kan je makkelijk een oogje op je inventaris houden en kan er geen drank geserveerd worden uit niet geregistreerde flessen. Dankzij de 3 doseringen (Klein, medium of groot) bedien je elke klant zonder zorgen, of hij nu veel of weinig dorst heeft!
  • Speedrail: De speedrail zorgt ervoor dat je dranken in bulk kan inschenken. Op de bovenkant staat een dummy-fles, waarmee je klanten (en je personeel) kunnen zien wat je allemaal aanbiedt. De drank wordt geserveerd uit tanks die in de kelder zijn opgeslagen en via leidingen verbonden zijn met het apparaat.
  • Biermuur: Dit is ons nieuwste barsysteem en het is ontworpen om lange wachtrijen, ongeduldige klanten en stress voor het personeel tot het minimum te herleiden. Het is een self-service systeem, waarbij klanten hun eigen barman of -vrouw zijn. Dit zorgt er voor dat je een uitstekende klantenservice kan blijven aanbieden, en dit met hetzelfde aantal (of zelfs minder!) personeelsleden. Een absolute aanrader voor festivals, onbemande (hotel)bars en restaurants met zelfbediening. Het systeem kan tot maximaal acht tappen bevatten en deze zijn verbonden met het kassasysteem van Trivec om je drankuitgaven in de gaten te houden. De tap wordt geactiveerd dankzij een prepaid kaart die de klant bij zich draagt, waarna hij zichzelf kan bedienen met bier, wijn of andere dranken! De biermuur bevat ook displays die je volledig naar wens kan aankleden. Ga je voor je logo, het product dat je aanbiedt of het saldo van de klantenkaart van je klant? De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

 

De investering waard?

Voor een beginnende horecazaak kan de investering afschrikken, maar zelfs als beginner is dit systeem onmisbaar. De investering heb je er binnen het jaar weer uit, vraag maar aan Thijs Berben, de manager van Versuz in Hasselt.

 

Wat kan Trivec voor jou betekenen?

Trivec is marktleider in kassasystemen en systemen van barautomatisering voor de horeca. Trivec levert op maat gemaakte kassasystemen zodat alle kassahandelingen makkelijker en efficiënter verlopen. Alle horecabedrijven kunnen bij ons terecht: restaurants, bars, cafés, foodtrucks, hotels, enz.

Trivec is ook de partner bij uitstek voor advies rond de witte kassa en de integratie daarvan. Trivec is immers geen uniform POS-systeem maar een kassasysteem dat volledig wordt afgestemd op de noden en wensen van het horecabedrijf. Op die manier koppel je als ondernemer het nodige aan het aangename.

 

Benieuwd hoe we jouw horecazaak naar een hoger niveau kunnen tillen? Bij Trivec helpen we je graag verder met jouw projecten: neem contact met ons op of vraag een demo aan!

 Download Barautomatisering 

 

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen