Hoe zorg je ervoor dat gasten meer geld uitgeven? Hieronder delen we onze beste tips!

Een persoonlijke behandeling

 De eerste indruk die een gast krijgt, is vaak bepalend voor hoe de gast het restaurant ‘aanvoelt’. Vraag een vriend of vriendin om je restaurant te bezoeken en je te vertellen over de beleving, van de verwelkoming door de bediening tot het bestellen en betalen. Hoe was de service, de sfeer, de toon van het personeel, de akoestiek, ...? Als gevolg van de pandemie verlangen we naar persoonlijke ontmoetingen. Gebruik dat (zolang de pandemie duurt, moet dat uiteraard volgens de regels gebeuren). Als je een geweldige eerste indruk nalaat en dan op dezelfde weg verdergaat met een goede service, dan besteden je klanten misschien ook meer in je zaak.

Toegenomen digitalisering door de pandemie

Vandaag kunnen verschillende digitale tools en apps je helpen om je service verder te verbeteren. Steeds meer restaurants kiezen voor een combinatie van digitale en fysieke contacten, vooral als gevolg van de coronapandemie. Volgens een rapport van Deloitte geven gasten 20% meer uit als ze digitale hulpmiddelen mogen gebruiken bij het bestellen van een maaltijd. En het is niet het digitale zelf dat ze meer doet uitgeven, maar wél de mogelijkheden die het biedt. Gasten kunnen bestellen wanneer ze maar willen en makkelijk iets aan een bestelling veranderen of toevoegen.

 DIY wordt steeds belangrijker voor klanten
Volgens Shaping Foodservice Through 2020 Technomic verwacht 72% van de consumenten doe-het-zelfopties in restaurants, bijvoorbeeld om hun eigen pizza te maken, of om kruiden en dergelijke te kiezen om hun eigen gerecht samen te stellen. Gasten die zich bij de bestelling betrokken voelen, zijn tevredener. Een andere opkomende doe-het-zelftrend in Europa is zelfbediening voor bier, wijn en andere dranken. Je bouwt dan ‘biermuren’ en de gasten bedienen zichzelf.

Volg de laatste trends

Restaurants die zich bewust zijn van de consumptietrends gaan vaak voorop. Hou de volgende vijf trends zeker in gedachten:

  • Consumenten willen gezonde en milieuvriendelijke alternatieven;
  • Het gemak blijft de aankoopbeslissing bepalen - bied je gerechten aan via bv. leveringen;
  • Digitale diensten blijven aan populariteit winnen;
  • De restaurantsector moet zich aanpassen aan millennials en Gen Z;
  • Persoonlijke belevingen en vernieuwende gerechten.

Bied je klanten een afhaal- en leveringsservice

Ga eens na of je afhaalmaaltijden, boodschappentassen of producten die door het restaurant zijn gemaakt, kunt aanbieden. Waarom zou je geen gezonde snacks verkopen die je gasten met een gerust geweten kunnen eten? Volgens een onderzoek van Mintel Customer Snacking UK eet 66% van de volwassenen elke dag een of ander tussendoortje.

Verminder voedselverspilling

Bekijk het menu en bied opties die up-to-date zijn en trendy, modern en vernieuwend aanvoelen. Neem een ingrediënt op in meerdere gerechten of bied enkele gerechten minder aan, en dit om voedselverspilling tegen te gaan. Wees transparant als het gaat om ingrediënten en hun herkomst. Steeds meer gasten vragen gezonde en organische alternatieven, en zijn bereid er meer voor te betalen.

Digitale oplossingen voor minder voedselverspilling

Wil je je voorraad en bestellingen bij leveranciers bijhouden om je afval te verminderen en de kosten die aan inkomsten gekoppeld zijn, onder controle te krijgen? Tegenwoordig helpen veel digitale oplossingen je met je voorraad, analyses, een slimme menu-opbouw en nog veel meer.

Benieuwd naar Trivec en onze geïntegreerde partneroplossingen voor voorraadbeheer? Lees dan zeker verder.
Op zoek naar manieren om je service, bestellingen en leveringen te verbeteren? Lees onze korte whitepaper over hoe je je restaurant digitaliseert!

Download: The Future of Restaurant Service

Toekomstige restauranttrends

Lees meer en download

Abonneer u op ons nieuws

Ontvang elke maand het actuele nieuws rechtstreeks in uw inbox!