‹ Terug

Trend 3: Meer dan lekker eten: het belang van beleving voor je klanten

Door Jenny Westerberg, 3 jun 2022

Blijf lezen - 1 minuten leestijd

Diversiteit, kwaliteit en beleving staan hoog op de prioriteitenlijst van restaurantbezoekers in 2022.


Bied je gasten meer dan alleen lekker eten en een goede bediening


In 2022 wordt het restaurant een plek van entertainment. Het aantal zaken dat meer dan alleen lekker eten en goede bediening aanbiedt groeit. Trends die we dit jaar steeds vaker verwachten te zien? Je gasten meenemen in een beleving of je restaurant tot leven brengen door middel van visuele hulpmiddelen of – in sommige gevallen – door je personeel op een nieuwe manier in te zetten. Ook zien we zaakvoerders een nieuwe omgeving creëren door met de indeling, de opbouw en het design van hun restaurant te spelen en deze te combineren met audio- en multi-sensorische technologie.

Pop-up-restaurants


De trend van pop-up-restaurants blijft voorlopig ook actueel. De flexibiliteit en het verfrissende aanbod van een pop-up-restaurant is iets dat bezoekers meestal nergens anders kunnen vinden en daar pikken restauranthouders graag op in. Restaurants die een eenvoudig of zelfs een vast menu aanbieden, kunnen daar vaak meer voor aanrekenen dan normaal, zolang dit gekoppeld is aan een bepaald pop-up-thema. Hoewel een pop-up ook een houdbaarheidsdatum heeft, blijkt het een goede manier te zijn om naamsbekendheid te creëren en de inkomstenstroom uiteindelijk terug te brengen naar de vaste locatie van een restaurant.

De rol van het lokale restaurant


Restaurants die hun roots in de lokale community hebben liggen of die vaak gezien worden als een gezellige ontmoetingsplek vormen de laatste jaren een belangrijk fundament van de lokale cultuur. Dat lokale is geen nieuwe trend, maar wel een groeiende en een concept dat zeker tijdens de pandemie vaak werd toegepast. We verwachten dan ook dat lokaal betrokken restaurants dit jaar populair zullen blijven. Voordeel voor jou als restauranthouder? Je bent beter bekend met de noden en wensen van je klantenbestand en kunt hen een beleving aanbieden die daar perfect bij aansluit.


Lees het volledige Trendrapport, waarin we ook deze trends onder de loep nemen:


  • Technologie: de digitale golf komt eraan
  • Gasten kiezen een restaurant op basis van hun dieet
  • Een restaurant runnen in tijden van het nieuwe normaal
  • Een restaurant bekostigen in 2022

    Download het rapport 

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen