‹ Terug

Hoe de verkoop te verhogen tijdens het winterseizoen

Door Louise Harvig Olsmar, 16 nov 2023

Blijf lezen - 2 minuten leestijd

Het winterseizoen biedt net zoveel mogelijkheden voor upselling als de zomermaanden. Ski-resorts, evenals restaurants en bars in de steden, moeten tijdens de winter creatief zijn om gasten ondanks mogelijke personeelstekorten de beste service te bieden.

Maak het gemakkelijk om nieuwe ruimtes te openen

Een geweldige tip is om het gemakkelijk te maken om nieuwe ruimtes te openen, zoals tijdelijk gesloten gebieden wanneer er plotselinge hoge vraag is of wanneer het weer dat toelaat. Dit kan het openen van buitenterrassen omvatten (dankzij infraroodverwarmers), een conferentieruimte voor een evenement, of andere delen van het restaurant die plotseling nodig zijn. In plaats van een kassasysteem op een specifiek deel van de locatie te plaatsen, is het veel slimmer om te werken met een mobiele kassa, zodat het personeel gemakkelijk aan de slag kan. Er zijn geen oplaadstations of snoeren nodig.

Meer flexibele verkooppunten in de zaak

Veel ski-resorts ervaren een hoge vraag tijdens de lunch, après-ski of laat in de bar. En het is juist tijdens deze piekmomenten dat een mobiele kassa-oplossing perfect is omdat je flexibele verkooppunten kunt creëren. Het personeel kan gemakkelijk een bestelling invoeren, bijvoorbeeld voor twee biertjes, en de betaling direct afhandelen terwijl ze de gasten zelf bedienen. Zo'n bestelling is niet toegewezen aan een specifieke tafel, maar wordt door de ober die de betaling heeft verricht, geserveerd.

Nieuwe rollen in het restaurant verbeteren de service

Als je een tekort aan personeel hebt of je personeelsbestand moet verminderen, kan het een goed idee zijn om de rollen in het restaurant te herzien. Eén tip is om een deskundig personeelslid op de vloer te hebben dat in contact staat met gasten, hen de nodige aandacht geeft, bestellingen opneemt en betalingen afhandelt. Combineer die persoon dan met bedienend personeel dat het eten brengt. Dit creëert een soepele workflow en verbetert de service. Het creëert ook nieuwe carrièrepaden in de branche, wat een stimulans kan zijn om personeel aan te trekken om voor jou te werken.

Ontvang nieuwe groepen gasten sneller

Om je omzet te verhogen, moet je gemakkelijk bestellingen en betalingen kunnen aannemen. Op deze manier kun je nieuwe groepen gasten sneller verwelkomen. Een bestel- en betalingsoplossing bespaart veel tijd, omdat het personeel niet heen en weer hoeft te rennen naar de betaalterminal en zelden de vloer hoeft te verlaten. Bedienend personeel kan gemakkelijk bestellingen aan tafel opnemen met een mobiele kassa en kan ook de betaling direct afhandelen wanneer de gast dat verzoekt. Als betalingsoplossing stroomlijnt het het betalingsproces, omdat je direct door kunt naar de volgende tafel.

 

Abonneer u op onze

Elke maand nieuws in je inbox!