‹ Terug

5 Belangrijke tips voor restaurants met financiële uitdagingen

Door Jenny Westerberg, 8 feb 2024

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

In deze uitdagende economische tijden staan restaurants voor de lastige taak om klanten aan te trekken en te behouden, klanten die steeds meer op zoek zijn naar waarde zonder in te leveren op culinaire ervaring. Als restauranteigenaar, manager of personeel is het cruciaal om te begrijpen hoe je met deze druk kunt omgaan. Hier zijn vijf tips om je aan te passen en te groeien.

1. Waarde bieden door menu-innovatie

Het introduceren van één of twee goedkopere alternatieven op je menu helpt om mensen niet af te schrikken vanwege hoge prijzen, zodat ze nog steeds kunnen genieten van uit eten gaan. Deze goedkopere opties moeten strategisch geprijsd zijn om een goede return on investment te verzekeren, tegemoetkomend aan gasten die op zoek zijn naar betaalbaardere eetervaringen, maar nog steeds een smakelijk alternatief bieden.


2. Lever topservice op een slimme manier

Uitzonderlijke service is de sleutel om herhaalbezoeken te stimuleren. Aanwezig en attent zijn, het aanbieden van refills en zorgen voor een aangename eetervaring kan een enorm verschil maken. Maar hoe kun je dit niveau van service handhaven met beperkt personeel vanwege budgetbeperkingen?

Innovatieve hulpmiddelen zoals HandyPay (een mobiel bestel- en betaal device) kunnen echt verbeteren hoe je bedienend personeel werkt. Door het bestel- en betaalproces in één device te integreren, kan je team in het eetgedeelte blijven, waardoor naadloze service wordt geboden. En je hebt runners die specifiek de drankjes en het eten naar de tafel brengen.


3. Service-efficiëntie verhogen en gastinzichten verzamelen met QR-codes

Om je service te verbeteren, overweeg je gasten het gemak te bieden om direct vanaf hun tafel te bestellen en te betalen met QR-codes. Als alternatief kun je gasten de optie bieden om te betalen via een QR-code op hun bon. Deze aanpak elimineert de noodzaak voor gasten om te wachten op het bedienend personeel om hun betaling te verwerken, waardoor ze hun rekening in hun eigen tempo kunnen vereffenen. Dit biedt hen niet alleen het gemak om de rekening te splitsen en individueel te betalen als ze dat willen, maar biedt jou ook een waardevolle kans om naadloos gastgegevens te verzamelen. Gegevens die erg nuttig kunnen zijn wanneer je begint te communiceren met je klanten.


4. Gepersonaliseerde aanbiedingen om klanten terug te laten komen

Ledereen geniet ervan om gewaardeerd en erkend te worden. Op een gepersonaliseerde manier communiceren met je gasten kan gemakkelijk worden gedaan. Je kunt geautomatiseerde e-mailcampagnes opzetten voor directe communicatie die is afgestemd op de voorkeuren en het gedrag van je klanten. Je kunt bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbiedingen sturen naar gasten die meer dan 50 EUR uitgeven, waarbij je ze beloont met een gratis dessert, drankje of een soortgelijke stimulans bij hun volgende bezoek. Daarnaast kun je je klanten informeren over speciale evenementen, zoals "Afterwork Fridays" met een DJ. Het verstrekken van relevante en tijdige informatie aan je klanten moedigt hen aan om opnieuw te bezoeken, waardoor hun verbinding met jouw zaak wordt verbeterd.


5. Bewustzijn en zichtbaarheid voor je restaurant creëren

Gebruik Social Media: Post regelmatig boeiende inhoud op platforms zoals Instagram, Facebook, TikTok. Gebruik foto's van hoge kwaliteit van je gerechten, video's achter de schermen en deel het verhaal van je restaurant.

Optimaliseer online aanwezigheid: Zorg ervoor dat je Google My Business-vermelding up-to-date is met je menu, openingstijden en foto's om de zoekzichtbaarheid te verbeteren.

Online recensies: Moedig tevreden klanten aan om positieve recensies achter te laten op platforms zoals TripAdvisor, Google en Yelp. Reageer professioneel op zowel positieve als negatieve recensies.

Influencer Marketing: Werk samen met influencers om een breder publiek te bereiken. Bied ze een gratis maaltijd aan in ruil voor een recensie of social media posts.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij Trivec, we helpen je graag om jou en je restaurant te laten bloeien.

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen