‹ Terug

Is jouw zaak klaar voor de zomer? Onmisbare voorbereidingstips

Door Jenny Westerberg, 19 mrt 2024

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

Naarmate de lente en zomer eindelijk naderen, zijn er een aantal zaken waar je als restauranteigenaar over na moet denken. Laten we ons verdiepen in de noodzakelijke stappen die je nu moet nemen, zodat jouw restaurant deze zomer zonder twijfel de meest voor de hand liggende keuze wordt.

Omarm de kracht van technologie – ja, het is essentieel!

Om je gasten de best mogelijke service te bieden en ervoor te zorgen dat je restaurant op topniveau functioneert, is het cruciaal om jezelf uit te rusten met de beste technische hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor restaurants.


Mobiele bestel- en betaaloplossingen – breng meer tijd door met uw klanten

Het gebruik van mobiele bestel- en betaaloplossingen in één en hetzelfde device biedt voor het bedienend personeel vele voordelen. Deze aanpak laat het personeel toe om op het terras of in het eetgedeelte te blijven om zowel bestellingen als betalingen te verwerken, zonder het gedoe van heen en weer rennen tussen gasten en het POS-systeem. Zo'n efficiëntie vereenvoudigt niet alleen het bestel- en betaalproces maar verhoogt ook de gastervaring.

Je kunt ook een snellere omzet van tafels zien en een verhoogde gemiddelde rekening, aangezien het personeel altijd beschikbaar is om extra bestellingen op te nemen en tips en aanbevelingen kan geven.


QR-bestelling en betaling – wachttijden minimaliseren

Het inzetten van een QR-oplossing draagt bij aan een verbeterde efficiëntie en klantenservice. Door simpelweg de QR-code te scannen, krijgen klanten direct toegang tot het menu, kunnen ze bestellingen plaatsen en betalingen verrichten, zonder te wachten op een ober. Dit resulteert in kortere wachttijden en een verbeterde eetervaring, wat vooral gunstig is tijdens drukke uren of wanneer er een personeelstekort is.


Integraties zijn het sleutelwoord

Zorgen dat uw POS-systeem, voorraadbeheer, personeelsplanning, tafelreservering, boekhouding en andere systemen met elkaar verbonden zijn, is cruciaal voor een naadloze operationele stroom. Een solide basis die administratieve uren minimaliseert, kan een gamechanger zijn tijdens de hectische lente- en zomermaanden. Bovendien zorgt goed voorbereid zijn met geïntegreerde systemen ervoor dat je op lange termijn de vruchten plukt.


Wees op de hoogte van uw gegevens

Inzicht in uw gegevens vergroot uw invloed doordat u verkoop trends, populaire menu-items en piekmomenten kunt identificeren. Met deze waardevolle informatie kunt u uw bedrijfsplanning voor het komende seizoen optimaliseren. Het stelt u in staat om weldoordachte beslissingen te nemen, uw aanbod aan te passen en uw personeelsbezetting te optimaliseren om op een efficiënte manier aan de vraag te voldoen.


Buiten dineren, seizoensgebonden menu's en speciale aanbiedingen

Hoewel het up-to-date blijven met de nieuwste technologische hulpmiddelen cruciaal is, is het even belangrijk om uw locatie uitnodigend, comfortabel en weersbestendig te maken. De zon schijnt misschien niet elke dag, maar veel gasten dineren nog steeds graag in de open lucht. Zorg ervoor dat uw buitenruimte klaar is om ze te ontvangen, weer of geen weer.

Vernieuw uw menu met seizoensingrediënten en introduceer zomerspecials. Deze aanpak spreekt niet alleen fijnproevers aan, maar ondersteunt ook de duurzaamheid door lokale producten te gebruiken.


Focus op uw personeel

Uitmuntende service, geboden door goed getraind personeel, kan incidentele bezoekers transformeren tot loyale klanten. Ontdek hier meer over effectieve personeelsintroductie en trainingsstrategieën.

We helpen u graag om klaar te zijn voor het zomerseizoen. Als dit interessant klinkt, klik dan op de onderstaande knop en wij nemen contact met u op!

Neem contact met mij op

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen