‹ Terug

5 tips om trouwe gasten te krijgen

Door Louise Harvig Olsmar, 13 mrt 2023

Blijf lezen - 4 minuten leestijd

Een hoog serviceniveau betekent trouwe gasten. En gasten die terugkomen doen dat omdat het menu bij hen past, de drankjes trendy en up-to-date zijn en ze persoonlijke aanbevelingen hebben gekregen. Menu's op basis van omzet, concepten en aanbiedingen op maat, en kortingen en beloningen voor trouwe gasten dragen allemaal bij aan de service!

In de wereld van vandaag, waar technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, is digitalisering een essentieel instrument geworden voor bedrijven die een sterkere relatie met gasten willen opbouwen.

 

1. Activiteiten stroomlijnen en kosten verlagen

 

Een van de belangrijkste voordelen van digitalisering is dat het restaurants kan helpen hun activiteiten te stroomlijnen en de kosten te verlagen. Restauranteigenaren kunnen bijvoorbeeld digitale tools gebruiken om hun inventaris te beheren, de verkoop bij te houden en de feedback van klanten te monitoren. Deze informatie kan hen helpen betere beslissingen te nemen over hun menu, prijzen en promoties, wat uiteindelijk de kwaliteit van hun service kan verbeteren.

 

2. De gastervaring verbeteren door het gemak en de personalisatie te verbeteren

Digitalisering kan restaurants ook helpen hun gastervaring te verbeteren door deze handiger en persoonlijker te maken. Veel restaurants bieden nu bijvoorbeeld online bestel- en bezorgdiensten aan, waardoor klanten tijd kunnen besparen en niet in de rij of aan de telefoon hoeven te wachten. Daarnaast kunnen digitale hulpmiddelen zoals loyaliteitsprogramma's en mobiele apps restaurants helpen een sterkere relatie met hun gasten op te bouwen door gepersonaliseerde aanbevelingen, kortingen en beloningen aan te bieden.

Trend_blog_ image

3. Het serviceniveau verhogen door de communicatie tussen personeel en gasten te verbeteren

 

Een andere manier waarop digitalisering restaurants kan helpen het serviceniveau te verhogen is door de communicatie tussen personeel en gasten te verbeteren. Sommige restaurants maken bijvoorbeeld gebruik van digitale displaysystemen om menu's, speciale aanbiedingen en andere informatie in realtime te tonen. Dit kan gasten helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over wat te bestellen en kan de kans op misverstanden of fouten verkleinen. Bovendien kunnen tools zoals bestel- en betaaloplossingen restaurants helpen om in realtime met klanten te communiceren en snel en accuraat te reageren op hun vragen en feedback. En klanten kunnen onmiddellijk betalen als ze daarom vragen.

 

4. Verbeter uw kwaliteit van dienstverlening en winstgevendheid door gegevens en inzichten te gebruiken

 

Ten slotte kan digitalisering restaurants helpen de kwaliteit van hun eten en service te verbeteren door waardevolle gegevens en inzichten te verschaffen. Restaurants kunnen bijvoorbeeld digitale tools gebruiken om de prestaties van hun menu-items te volgen en aanpassingen te doen op basis van feedback van gasten en verkoopgegevens. Daarnaast kunnen digitale tools zoals analysesoftware restaurants helpen bij het volgen van belangrijke prestatie-indicatoren zoals klanttevredenheid, omzet en winstgevendheid, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen over de toewijzing van middelen en de verbetering van hun service.


5. Wees aanwezig in sociale media

Probeer aanwezig te zijn in digitale kanalen. Eten, kleurrijke ingrediënten, life style-beelden en trendy drankjes passen perfect in sociale media. Top of mind zijn is makkelijker als je continu zichtbaar bent in de feed van mensen. Houd de rode draad vast voor meer herkenning.

Kortom, digitalisering is een essentieel instrument geworden voor restaurants die hun activiteiten en gastervaringen willen verbeteren. Door activiteiten te stroomlijnen, klantervaringen te personaliseren, de communicatie te verbeteren en waardevolle gegevens en inzichten te verschaffen, kan digitalisering restaurants helpen het niveau van hun dienstverlening te verhogen, wat uiteindelijk leidt tot tevredener klanten en een grotere winstgevendheid.

Download The Future of restaurant Service, our dutch white paper about the future of restaurant industry:

Integraties

Ontdek het ecosysteem van partnerintegraties van Trivec

Abonneren op ons nieuws

Ontvang elke maand het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox!