‹ Terug

2024 Bar trends om inflatie te bestrijden

Door Louise Harvig Olsmar, 15 jan 2024

Blijf lezen - 2 minuten leestijd

In 2023 werden bars geconfronteerd met economische uitdagingen als gevolg van toenemende inflatie, wat hun winstmarges op de proef stelde. Om te gedijen in dergelijke omstandigheden, moeten bars innovatieve strategieën toepassen. Dit whitepaper, getiteld 'Trendrapport bar 2024', stelt praktische oplossingen voor, waaronder slim gebruik van ingrediënten, unieke concepten, integratie van technologiën en efficiënt kostenbeheer. Het doel hierbij is het aantrekken en behouden van klanten, met als resultaat optimale winstgevendheid.

Verken de volgende onderwerpen:

Slim gebruik van ingrediënten

Maatregelen nemen om verspilling te verminderen, kan de leveringskosten verlagen. Een veelzijdige plant kan bijvoorbeeld op verschillende manieren worden gebruikt in dranken: als garnering bij de ene, als hoofdingrediënt bij een andere, en het restant voor infusies. Door middel van menu-optimalisatie kunt u de huidige menukaart evalueren, waarbij elk drankje op winstgevendheid en populariteit wordt geanalyseerd.

Unieke concepten

Onderscheid u van de concurrentie door unieke ervaringen aan te bieden. Denk hierbij aan speciale after-work-concepten, gezinsvriendelijke omgevingen, lokaal gebrouwen bier of kenmerkende drankjes om een ​​gevarieerd publiek aan te trekken.

Bereik nieuwe klanten

Genereer verkeer tijdens rustigere uren met aantrekkelijke promoties zoals happy hours, kortingstarieven of exclusieve drankspecials. Het doel is om de klantbeleving tijdens deze periodes te verbeteren.

Prijsstrategie

Paradoxaal genoeg kan het tijdens periodes van inflatie strategisch zijn om items tegen lagere prijzen aan te bieden, met behoud van winst. Voeg items met lagere prijzen toe of dagelijkse specials met hogere winstmarges om te voldoen aan de vraag naar betaalbare prijzen.

Online bestellen en levering

Erken de groeiende vraag naar thuisbezorgdiensten. Overweeg om in 2024 drankbezorgopties toe te voegen.

QR bestelsysteem

Maak gebruik van QR-codes als een innovatieve, personeelsbesparende oplossing. Laat klanten rechtstreeks vanaf hun smartphones bestellen en betalen door een QR-code te scannen.

Nieuwe technologie

Gebruik mobiele betaaloplossingen voor betalingen aan de bar, waardoor een snellere service en een hogere omzet mogelijk worden. Mobiele betalingen leiden vaak tot hogere fooien vanwege vooraf ingestelde fooiopties. Integreer barautomatisering zoals biertapsystemen gelinkt aan je POS voor betere verkoopregistratie, efficiëntie en minder verspilling en morsen.

 

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen