‹ Tilbage

Miljøvenlige tidsbesparelser med et Kitchen Display System (KDS)

Af Anna-Sofia Jonsson, 3 okt. 2019

Fortsæt læsning - 4 min læsningstid

 

Køkkenskærmene kører måske nok lydløst i baggrunden, men denne teknologi kan virkelig gøre en forskel. Det forbedrer hele din restaurants præstation. Effektivitet, levering og kundetilfredshed er tre eksempler på mulige forbedringer.

 

Hvad er KDS?

KDS står for Kitchen Display System og er præcis, hvad det lyder til – skærme, der bliver benyttet i køkkenet og hjælper personalet med at blive mere effektive og præcise, når de modtager bestillinger. Man kan hævde, at skærmene erstatter printeren, der i dag anvendes i de fleste køkkener, men det vil ikke være helt fair over for printeren. Uanset om du vælger en KDS-løsning alene eller en kombination af KDS og printer, vil det gøre kommunikationen nemmere og reducere de menneskelige fejl i køkkenet.

Et KDS-system er altid integreret i din restaurants POS-system og virker ikke uden den forbindelse.


Læs mere: KDS-løsninger fra Trivec


Sådan virker det digitale Kitchen Display System

Køkkenskærmene skal støtte personalet og minimere risikoen for fejl ved at vise ændringer i de aktuelle bestillinger. En kunde ønsker måske broccoli i stedet for kartoffelmos, mens en anden kunde vil have sovsen ved siden af. Systemet kan også holde styr på bestillinger med flere retter såsom forretter, hovedretter og desserter, uden at kokken behøver udvikle sit eget system. Super nemt.

Processen består af forskellige trin:

  1. Gæsten bestiller, og en tjener registrerer bestillingen på en tablet eller i POS-systemets display. Alle bestillinger viser tydeligt, hvad der er forret, hovedret og dessert, samt de eventuelle ændringer, f.eks. kartofler erstattet af broccoli.
  2. Så snart bestillingen er registreret i POS-systemet, bliver det vist på køkkenets skærm(e).
  3. Kokken kan se den indkomne bestilling og vil markere den som aktiv, når han/hun går i gang med tilberedningen.
  4. Ikke aktive bestillinger (som en hovedret, der skal efterfølge forretten) bliver sat på hold og placeret i et andet skærmbillede. Et ur tæller ventetiden.
  5. Næste ret påbegyndes, når den markeres som aktiv. Det skal helst ske, når tjeneren rydder bordet for brugt service.
  6. Processen begynder forfra fra #3, når næste måltid er markeret som aktivt.

Hvis køkkenpersonalet ønsker mere end én skærm (der kun viser, hvad der er relevant for hver enkelt station), kan det nemt gøres, når skærmene installeres.

 

En win win-situation, hvor du både sparer tid, penge og tager et aktivt, miljøvenligt valg

Vi ved, at der kan være meget travlt i et køkken. Køkkenskærmene støtter personalet i pressede situationer, fordi de sorterer bestillingerne i forskellige farver (hvis det ønskes), viser status, indkomne bestillinger og det næste på to-do-listen. Kokkene kan give slip og nøjes med at fokusere på det, de er bedst til – nemlig at lave mad.

Optimerer du køkkenets effektivitet, minimerer du også risikoen for fejl, ligesom du forbedrer madens kvalitet og servicen, så du kan fokusere fuldt ud på at skabe en uforglemmelig kundeoplevelse. Du kan holde styr på, hvad der sker ved hvert enkelt bord, du kender den nøjagtige ventetid, og hvad kunderne venter på. Hele tiden.

Den menneskelige faktor minimeres

Kokke er utroligt kreative mennesker, særligt når det handler om at holde orden på bestillingssedlerne. Som alle andre nye ting og systemer kan køkkenskærmene godt virke lidt komplicerede i begyndelsen, men skærmene er utroligt intuitive, og i løbet af kort tid vil alle være trygge ved dem. Kort sagt: Alt kommer til at køre, som om intet var sket – men blot i et højere tempo og med færre fejl.

Miljøet

Hvor mange kvitteringsruller bruger dit køkken på en måned? Et år? Vi vil skyde på mere end et par stykker. Selvom miljøbelastningen er mindre, er papirforbruget det første, vi tænker på, når vi nævner miljøet. Og selvfølgelig plastic. Men hvis alle restauranter i verden nedbragte deres forbrug af kvitteringspapir I køkkenet, ville det gøre en kæmpe forskel.

Vi kan selvfølgelig heller ikke tale miljø uden at diskutere madspild. Kitchen Display System vil hjælpe med at reducere antallet af fejl og dermed føre til mindre madspild. Så enkelt er det.

Hold øje med dit lager via digital rapportering

Der forsvinder ingen data fra KDS-systemet, medmindre du aktivt vælger ikke at gemme. Alle serverede retter gemmes i historikken og vil altid kunne findes. Det gør det nemmere at finde de relevante tal sidst på dagen (eller måneden, hvis du foretrækker det) til et samlet overblik over, hvor meget tun, hvor mange pandekager eller pizzaer du har solgt.  

Resuméet kan anvendes, når du skal fylde lageret op. Hvis du vil gøre det endnu enklere, kan du integrere dit POS-system med et lagerstyringssystem baseret på tallene fra KDS.

Derudover kan du finde statistik over tilberedningstid, ventetid og meget andet. Mulighederne er endeløse.

 

Læs mere: Muligheder for integration

 

KDS er det rigtige valg for alle – uanset størrelse, mål og proces

Som du nok har bemærket, kan Kitchen Display System hjælpe dig med meget andet end blot at spare papir (som er et fantastisk miljømæssigt tiltag), og der er mange flere sider, som vi slet ikke er kommet ind på endnu. Alle restauranter er unikke og har deres egen måde at gøre tingene på. Derfor skal et KDS-system være fleksibelt, så det passer til alle slags restauranter.

Man kan nemt tro, at Kitchen Display System kun henvender sig til de større restauranter med rigtig mange bestillinger på en aften. Faktisk kan køkkenskærme være lige så – hvis ikke mere – effektive på mindre restauranter. Uanset hvilket resultat du ønsker (kortere ventetid, mindre stressede kokke, bedre kundeoplevelse eller en kortere og mere effektiv arbejdsgang i køkkenet osv.), er KDS det bedste valg.

 

Vil du vide mere om, hvordan Trivecs Kitchen Display System kan støtte og forbedre dit køkken og din restaurant? Kontakt vores eksperter i dag og find ud af, hvordan vi sammen kan bringe din restaurant op på det næste niveau.

Kontakt os!

Abonner på vores seneste nyheder