Zo leer je je medewerkers wat een topservice inhoudt

Geschreven door Louise Harvig Olsmar | 09 sep 2024

In de horeca is een uitmuntende service net zo cruciaal als het eten dat je serveert. Als je wilt dat je personeel een service van topkwaliteit levert, moeten ze niet alleen de techniek begrijpen, maar ook het idee erachter!

Start met de basis: Leer je medewerkers eerst de basisprincipes aan: gasten hartelijk begroeten, attent en opmerkzaam zijn (zonder te treuzelen!) en altijd respectvol en beleefd handelen. Want dat zijn de fundamenten van een goede service.

Rollenspellen: Een van de beste manieren om dit te oefenen? Rollenspellen. Simuleer verschillende situaties en oefen hoe je omgaat met een grote groep gasten of een ontevreden klant. Zo bereid je je team voor op mogelijke scenario’s en kweken ze zelfvertrouwen.

Empathie is cruciaal: Moedig je medewerkers aan om vanuit het perspectief van je gasten te leren kijken. Welke ervaring zouden ze zelf willen? Dit helpt hen om te leren anticiperen en een persoonlijke service aan te bieden.

Geef het goede voorbeeld: Als leidinggevende moet je het gedrag tonen dat je zelf verwacht van je medewerkers. Als managers zelf voortdurend hoge servicenormen laten zien, is het duidelijk wat de standaard is.

Geef altijd feedback: Creëer een bedrijfscultuur waarin je streeft naar voortdurende verbetering. Beoordeel de kwaliteit van je service regelmatig, vier successen en pak verbeterpunten zo snel mogelijk aan. Dankzij training en ondersteuning wordt een topservice de gewoonte voor je team.De juiste oplossingen zorgen voor meer contact met je gasten: werk efficiënt in je restaurant

Een mobiele bestel- en betaaloplossing is de sleutel tot een efficiënte dienstverlening in je zaal. Je kort de wachtrij aan de bar in en je verbetert de service op een vol terras. Als je wil kun je het toestel – als aanvulling op het kassasysteem in de bar – gebruiken om zelf bestellingen op te nemen en gasten te bedienen. Door tussen je gasten te blijven en niet de hele tijd naar de kassa te moeten lopen om een betaalterminal te halen, verhoog je je serviceniveau.

HandyPay is Trivecs 2-in-1 mobiele bestel- en betaaloplossing

HandyPay van Trivec is een bestel- én betaaloplossing. HandyPay stroomlijnt de orderflow door bestellingen rechtstreeks naar de bar of keuken te sturen. Daarnaast vereenvoudigt HandyPay het betaalproces omdat betalingen meteen uitgevoerd kunnen worden als de klant ernaar vraagt .