‹ Terug

Deel 1 van 5: Wat is een POS-systeem (kassasysteem)?

Door Anna-Sofia Jonsson, 11 jul 2019

Blijf lezen - 2 minuten leestijd

POS staat voor ‘point of sale’ en is traditioneel de plaats waar een klant betaalt in ruil voor goederen of diensten. Voor veel restauranthouders betekent het woord door de veranderende restaurantomgeving echter iets helemaal anders, namelijk ‘point of service’.

 

Zoveel meer dan een kassasysteem

Vandaag is een POS-systeem veel meer dan touchscreens, betaalterminals, en andere hard- en softwareopties die een transactie mogelijk maken.

De moderne kassasystemen bieden een volledig platform waar de restauranthouders afeloverzichten en menu’s in combinatie met gegevens en statistieken over de verkoop, de voorraad, het personeel en zoveel meer kunnen raadplegen. Het garandeert de financiële controle over elke zaak, via kasbeheer en integraties met leveranciers van betaaldiensten.

Makkelijk zat.

 

Het stroomlijnen van bedrijfsactiviteiten

Het systeem vereenvoudigt niet alleen het werk van restauranthouders door hun bedrijfsvoering te stroomlijnen, maar verbetert ook de klantenervaring. Daarover volgt later meer.

Omdat de marges kleiner worden in de voedings- en drankensector, is het heel belangrijk dat de POS-leverancier van jouw keuze je uitdagingen begrijpt en een echte waarde creëert door de functionaliteit van het systeem maximaal op jouw noden af te stemmen.

 

Een volledig geïntegreerd POS-systeem ondersteunt:

  • Rapportering en statistieken
  • Getrouwheidsprogramma’s en cadeaubonnen
  • Preventie van verliezen
  • Financiën en facturatie
  • Geïntegreerde betaalterminals

& integration:

  • Voorraadbeheer
  • Personeelsbeheer
  • Reservaties en boekingen

 

BE-NL_frontpage

Onze aankoopgids biedt je een compleet overzicht van de belangrijkste functies van een kassasysteem, waarom het belangrijk is dat je een kassasysteem hebt, hoe je het juiste kiest, de trends die de ontwikkeling van kassasystemen in de toekomst zullen beïnvloeden én wat Trivec hierin voor jou kan betekenen. Daarnaast geven we je een aantal checklists die je kunt gebruiken om jouw noden op een rijtje te zetten en leveranciers met elkaar te vergelijken. 

Download onze gids hieronder.

 

LEES MEER & DOWNLOAD AANKOOPGIDS

 
 

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen