‹ Terug

Ontdek de nieuwste trends in de restaurantsector 2024

Door Jenny Westerberg, 20 dec 2023

Blijf lezen - 1 minuten leestijd

Duik in de Restaurantsector van 2024, een wereld waar innovatie, duurzaamheid en technologie samensmelten om unieke ervaringen te creëren. Dit artikel biedt een overzicht van ons trendrapport over de restaurantsector voor 2024, en is ook beschikbaar om te downloaden.


Betaalbare eetgelegenheden in opkomst

Economische beperkingen hebben geleid tot veranderingen in eetgewoonten, resulterend in een groeiende vraag naar betaalbare, maar toch hoogwaardige eetervaringen. Restaurants dienen momenteel een balans te vinden tussen een uitmuntend culinair aanbod en kostenefficiëntie, wat potentieel kan leiden tot een toename van de omzet en een verbetering van de klanttevredenheid.


Het geheim van winstgevende restaurants

Winstgevendheid is afhankelijk van het beheersen van belangrijke bedrijfskerngetallen. Moderne restauranthouders moeten zich richten op dagelijkse verkoop, winstmarges en bedrijfskosten, inclusief voorraad, personeel en overheadkosten. Daarnaast dienen ze te letten op indicatoren voor klantbehoud om zakelijk succes te waarborgen.


De ruggengraat van moderne restaurants

Het omarmen van geavanceerde technologische oplossingen is niet langer optioneel. Het integreren van systemen zoals kassasystemen, personeelsbeheer, boekhouding en voorraadbeheer is cruciaal voor het stroomlijnen van operaties, het verbeteren van efficiëntie en het stimuleren van winstgevendheid.


De nieuwe benadering van voedsel en dranken

De vraag naar voedsel dat mentale en fysieke gezondheidsvoordelen biedt, neemt sterk toe. Trends zoals probiotica-rijk en gefermenteerde producten, evenals adaptogene plantenextracten en CBD-geïnfuseerde producten, winnen aan populariteit en weerspiegelen een verschuiving naar bewust eten.


De snelle opkomst van fastfood

Fastfood restaurants groeien sneller in Europa dan traditionele restaurants met tafelbediening. Hun populariteit komt voort uit hun vermogen om snelle, gemakkelijke en budgetvriendelijke eetopties te bieden, met flexibele bestelmogelijkheden via bezorgdiensten of om ter plaatse te eten.

Ontdek alle trends voor 2024 in ons uitgebreide rapport, beschikbaar om te downloaden.

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen