‹ Terug

Focus op de gasten en verhoog je omzet per tafel - hoe slaag je erin!

Door Jenny Westerberg, 20 dec 2022

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

Hoe kun je de focus op de gast, de omzet per tafel en de verkoop in je restaurant verhogen? In dit artikel laten we je zien hoe je deze doelen kan bereiken.

Wist u dat wanneer u een restaurant bezoekt, de bediening gemiddeld 5 tot 6 keer heen en weer loopt tussen de kassa en uw tafel? Eerst u begroeten, uw bestelling opnemen, bestellingen gaan invoeren, extra bestellingen opnemen, het afrekenproces - de rekening achterlaten, de betaalterminal ophalen, etc. Al deze stappen kosten veel tijd!

 

Doe bestellingen en betalingen met één device

Met de bestel -en betaalterminal minimaliseert u de tijd die u verliest door het heen en weer lopen in het restaurant. Het personeel heeft één device in de hand, waarmee ze makkelijk zowel bestellingen kunnen opnemen als betalingen kunnen uitvoeren. De bestellingen worden rechtstreeks en digitaal naar de bar en de keuken gestuurd. Hierdoor kan de ober zich verder op de gasten focussen, bestellingen of betalingen van andere gasten in de zaal opnemen, in plaats van terug te gaan naar de kassa om de bestellingen daar in te voeren.


Focus op de gastervaring

De focus en service naar uw gasten zal toenemen als de ober altijd aanwezig is in het restaurant. U mist geen enkele bijbestelling zoals een extra glas of fles wijn, dessert of koffie.

De Trivec bestel-en betaalterminal heeft een duidelijk tafelplan, zodat het personeel hun tafels kunnen volgen en kunnen zien waar bestellingen zijn opgenomen, ingezet of afgerekend. Dit om de best mogelijke service te kunnen geven en correct in te schatten wanneer een tafel opnieuw te benaderen met de juiste vraag: wenst u nog iets extra te drinken, koffie of dessert?

 

Versnel de tafelwissel en verhoog uw omzet

Het ingeven van de bestelling aan tafel via een mobiele oplossing betekent dat bestellingen veel sneller naar de keuken worden verstuurd, een winst van ongeveer 3 à 4 minuten per bestelling. Dat betekent ook dat het eten sneller klaar is om geserveerd te worden aan de gasten. En als het tijd is om te betalen, verloopt het afrekenen net zo soepel. De obers kunnen de betalingen onmiddellijk in ontvangst nemen. Dit alles betekent een snellere tafelwissel en een hogere omzet.

 

Verdien meer fooi en splits makkelijk de rekening

We weten dat het splitsen van de rekening nogal lasting kan zijn en veel tijd kan kosten. Dit is verleden tijd met onze 2-in-1 bestel-en betaalterminal, dit gaat nu heel eenvoudig:

  • Of, u kan de rekening verdelen per product, zodat elke persoon alleen betaalt wat hij of zij heeft gegeten en gedronken (zelfs een halve fles wijn).
  • Of, u kan de rekening gelijk verdelen, zodat iedereen evenveel betaalt.

Het wordt tegenwoordig steeds gebruikelijker om fooien te krijgen bij betalingen met de kaart. Wij hebben ook dit proces heel makkelijk gemaakt:

  • Of, voeg fooi toe door vooraf bepaalde fooipercentages (we hebben een toename in fooi gezien met deze opzet).
  • Of, voeg fooi toe door het totale bedrag inclusief fooi in te voeren.
  • Of, voeg een zelfgekozen bedrag toe direct aan het totaalbedrag.

 

Samengevat, het werken met één device biedt voor uw restaurant veel voordelen, zowel voor de gasten als voor het personeel. Wilt u meer weten over hoe u Trivec HandyPay - dé bestel-en betaalterminal - in uw zaak kan gebruiken, aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag!

IK WIL MEER WETEN!

 

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen