‹ Terug

Bartrends om te volgen in 2024

Door Louise Harvig Olsmar, 16 apr 2024

Blijf lezen - 3 minuten leestijd

Slim gebruik van ingrediënten

Ingrediënten slimmer gebruiken en verspilling verminderen, specifiek in bars en restaurants, kan een aanzienlijke impact hebben op zowel het milieu als de winst. Hier zijn een paar concrete strategieën die hier bij aansluiten:

Here are several actionable strategies that align with the principles mentioned:

Maximaliseer het gebruik van ingrediënten

Let goed op je ingrediënten. Onze suggesties:

Controleer het gebruik van ingrediënten: Voer regelmatig controles uit om te identificeren welke ingrediënten het vaakst worden verspild en ontwikkel strategieën om ze effectiever te gebruiken.

Probeer ingrediënten voor meerdere doeleinden te gebruiken: Gebruik veelzijdige ingrediënten in meerdere gerechten of drankjes. Koop minder of gebruik ze op een andere manier.

Baseer je menu op ingrediëntenplanning: Ontwerp je menu rond de ingrediënten die je al hebt, vooral die snel bederven of in bulk zijn gekocht, om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt voordat ze bederven.

Comment obtenir plus de pourboires dans mon restaurant - trivec

Denk eco-friendly

Duurzaam werken loont.

Composteren: Voor onvermijdelijk afval, zoals groenteschillen of koffiedik, is compostering een goede en haalbare oplossing. Dit vermindert niet alleen afval, maar kan ook worden gebruikt als een marketingpunt om milieubewuste klanten aan te trekken.

Duurzame inkoop: Geef prioriteit aan ingrediënten die op een duurzame manier worden geproduceerd, waaronder biologische, fair trade of lokaal geproduceerde ingrediënten, om de koolstofvoetafdruk te verminderen en lokale economieën te ondersteunen.

Lokale producenten en zelfgemaakte ingrediënten

Bouw relaties op met lokale boeren en producenten.

Lokale samenwerkingen opbouwen: Dit zorgt niet alleen voor een constante aanvoer van verse ingrediënten, maar helpt ook bij het creëren van een menu dat lokale smaken en tradities weerspiegelt.

DIY ingrediënten: Investeer in het in-house maken van ingrediënten, zoals siropen, kruiden en fermentaties. Dit vermindert niet alleen verpakkingsafval, maar maakt ook unieke smaakprofielen mogelijk die je aanbod onderscheiden.

Gebruik je overschotten creatief

Probeer verspilling te verminderen door bij te houden wat er op de borden achterblijft.

Voorraadbeheersoftware: Maak gebruik van technologie om precies bij te houden wat er op voorraad is en bestelbehoeften nauwkeuriger te voorspellen, waardoor verspilling wordt verminderd.

Speciale deals voor overtollige items: Bied kortingen aan of creëer speciale menu-items met ingrediënten die in overvloed zijn om ervoor te zorgen dat ze niet worden verspild. Dit kan ook interesse genereren en klanten aantrekken die op zoek zijn naar een koopje of iets nieuws.

Himkok-barbild

Educatie en betrokkenheid van personeel en klanten

Veel mensen willen werken in een restaurant of bar dat geeft om het milieu. Mensen het gevoel geven dat ze geworteld zijn in de waarden, creëert loyaliteit bij de juiste mensen.

Personeelstraining: Informeer je personeel over het belang van het verminderen van verspilling en hoe ze kunnen bijdragen door nieuwe procedures te volgen of ideeën voor creatief gebruik van restjes voor te stellen.

Klantbetrokkenheid: Informeer je klanten over je duurzaamheidsinspanningen via marketing en informatie ter plaatse. Dit bouwt niet alleen het imago van je merk op, maar moedigt ook klanten aan om deel te nemen aan je milieuvriendelijke initiatieven, zoals het kiezen voor herbruikbare containers.

Monitor en pas aan

Blijf de effectiviteit van je strategieën voor het verminderen van afval continu controleren en pas ze aan indien nodig aan.

Blijf op de hoogte van nieuwe duurzaamheidspraktijken en technologieën die je inspanningen kunnen verbeteren.

Het implementeren van deze strategieën vereist toewijding maar kan aanzienlijk bijdragen aan de duurzaamheid, klant aantrekkingskracht en financiële gezondheid van je zaak. Het is een dynamisch proces dat evolueert met je bedrijf, de voorkeuren van klanten en het bredere milieulandschap.

Trends in de barsector

2024

Prenumerera på våra nyheter

Få aktuella nyheter direkt i inkorgen varje månad!