‹ Terug

5 trends om te overwegen tijdens de pandemie

Door Jenny Westerberg, 08 jul 2020

Blijf lezen - 2 minuten leestijd

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft een gigantische invloed gehad op onze samenleving. Wat betreft de horecasector is er vooral een versnelling gekomen in de veranderingen die al op til waren. Het is moeilijk om te voorspellen welke impact de pandemie zal hebben nu we er nog middenin zitten, maar er worden alvast een aantal trends zichtbaar.

Lekker eten en een vriendelijke bediening zullen altijd de fundamenten blijven vormen van de horecasector. Maar de klant van vandaag eist ook dat het eten veilig is, voor hemzelf én voor de natuur. En of ze er nu voor kiezen om in het restaurant te eten of om het eten af te halen, ze willen dat hun ervaring in jouw zaak bijzonder en vooral gemakkelijk is, bijvoorbeeld dankzij vooraf verpakte maaltijden en digitale applicaties. Voor veel restauranthouders levert dit heel wat uitdagingen op, maar ook een hoop kansen.

Hier zijn vijf trends die je zeker niet mag missen!

 

1. Bescherming van mens en natuur

Klanten willen gezondere en milieuvriendelijke opties

Het coronavirus heeft onze interesse in gezond eten en duurzaam ondernemen alleen maar versterkt. Er is vraag naar ingrediënten die een mogelijk positief effect hebben op ons immuunsysteem. Een grote trend die je zeker in de gaten moet houden, is vleesvervanging. Hiermee wordt voldaan aan de vraag van de klant naar zowel persoonlijke gezondheid als milieubewustzijn.

 

2. Maak je eten toegankelijk

Gemak blijft een grote drijfveer bij aankoopkeuzes

De klanten van vandaag hebben weinig tijd, werken graag met technische snufjes en kopen bewust. Ze zijn gewend om technologie te gebruiken om hun leven gemakkelijker te maken en willen dat hun maaltijd even snel, flexibel en gemakkelijk geregeld wordt als de rest van hun aankoopkeuzes. Na de huidige pandemie zal het nog crucialer zijn om de toegankelijkheid om te bestellen af te stemmen op de wensen van de klant.

 

3. Maak gebruik van de bestaande innovaties

Digitale diensten zullen verder uitbreiden

Volgens Euromonitor zal de rol van menselijke arbeidskrachten in restaurants de komende 20 jaar drastisch veranderen, wanneer robotica en automatisering wereldwijd in opmars zijn. Zorg ervoor dat je meegaat in deze technologische ontwikkelingen. Het zal je geweldige kansen opleveren om het werk in je restaurant te herstructureren, zodat je personeel zich op de bediening kan focussen in plaats van op steeds terugkerende taken.

 

4. Overbrug de generatiekloof

De horecasector moet zich aanpassen aan Millennials en Gen Z

Millennials en Gen Z zijn gezonder én zijn zich meer bewust van het milieu en van de samenleving dan oudere generaties – tenminste, dat willen ze laten zien met hun aankopen. Onderzoek toont aan dat Millennials en de jongere generaties willen weten wat ze eten en daarom transparante informatie willen over de ingrediënten. Op de wensenlijst staan veelal natuurlijke ingrediënten, minder vlees en chique cocktails zonder alcohol (mocktails).

 

5. Zorg ervoor dat je opvalt

Unieke, gepersonaliseerde ervaringen en innovatief eten

Of het nu door innovatief eten, unieke thema’s of DIY-opties is, het is hoe dan ook duidelijk dat personalisering en betrokkenheid belangrijk zijn voor de toekomst. In The Restaurant of the Future meldt Deloitte dat 70% van de consumenten zoekt naar apps die gepersonaliseerde promoties aanbiedt en hen het gevoel geeft dat het restaurant ‘hen kent’. Daarnaast wil 40% van de klanten eens per maand of zelfs vaker informatie of aanbiedingen krijgen van een restaurant. Hoe kun je hierop inspringen en persoonlijker met je klanten omgaan?

Wil jij ook graag een stap vooruit blijven op de rest?

Download dan nu het volledige trendrapport.

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen