‹ Terug

5 dingen die we binnenkort allemaal op restaurant doen

Door Trivec, 07 okt 2019

Blijf lezen - 2 minuten leestijd

Lekker eten en drinken blijft de hoofdreden van ons restaurantbezoek. Toch verandert de horecasector razendsnel. De consument is op zoek naar beleving maar ook naar gezonde en duurzame voeding.

Trend watchers voorspellen minstens de vijf volgende trends in restaurants.

 

1. Gemakkelijk bestellen, gemakkelijk betalen

Time is money. Restaurants moeten snelle en moderne betaaloplossingen voorzien en applicaties implementeren in het bestelproces. Volgens onderzoek besteedt de consument gemiddeld 40% meer tijdens online bestellingen (Deloitte).

Daarnaast zijn de traditionele lunch- en dineropeningen verleden tijd. Maaltijden leveren, meeneemsnacks, vergadermaaltijden... dat is de toekomst.

 

2. ‘Groen’ is de nieuwe norm

De consument wil gezonde en milieuvriendelijke voeding maar hecht ook belang aan het verhaal achter de voeding. Suikervrije en andere ‘vrij van’-alternatieven zijn onontbeerlijk op de menukaart. In Zweden schakelt 31% van de bevolking al over op eiwithoudende gewassen als alternatief voor vlees.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 40% van de consumenten de keuze van restaurant laat afhangen van het aanbod gezonde voeding (Fazer).

 

3. Generatiekloof verkleinen

Restaurants moeten zich aanpassen aan de gewoontes van de generatie XYZ, jongeren onder de 35 jaar:

  • Jongeren zijn constant online (sociale media) en betalen via mobiele bankapplicaties;
  • Jongeren maken foto’s van wat ze eten en delen die via Instagram en Pinterest;
  • Jongeren zijn sociaal geëngageerd of willen dat toch uitstralen;
  • Jongeren zijn kostenbewust en zoeken voortdurend deals;
  • Jongeren eten steeds gezonder (niet-alcoholische alternatieven).

 

4. Vrienden worden met uw klant

Ondanks de technologische ontwikkelingen wil de consument persoonlijke aandacht en een onvergetelijke ervaring blijven krijgen: geheime menu’s, voorsteekpasses, backstage toegang in de keuken, zelf een pint tappen,...

Restaurants worden plaatsen waar er veel te beleven valt. Denk maar aan restaurants die na elf uur ‘s avonds omtoveren tot een nachtclub, gaming restaurants of restaurants met een thema (moorddiners).

 

5. Digitaliseren om te overleven

Wie niet digitaliseert, heeft als restauranthouder weinig kansen om te overleven. Die digitalisering start al voordat de consument aankomt in het restaurant:

  • Tafel kiezen;
  • Dieet en allergieën doorgeven;
  • Eerdere voorkeuren opnieuw doorgeven.

Ter plaatse zorgt de digitalisering voor een razendsnelle opvolging van de bestelling. Enkele seconden nadat de consument zijn of haar gerecht heeft gekozen, starten de voorbereidingen al in de keuken.

 

Trivec is marktleider in kassasystemen en systemen van barautomatisering voor de horeca. Trivec zorgt ervoor dat alle kassahandelingen efficiënt verlopen. Alle horecabedrijven kunnen bij ons terecht: restaurants, bars, cafés, foodtrucks, hotels, enz.

Met Trivec als partner speelt u automatisch in op de verwachtingen van de hedendaagse consument: digitalisering, efficiëntie, persoonlijke service, milieuvriendelijke oplossingen, enz.

Ontdek meer op https://www.trivec.be/

Schrijf u in om steeds ons laatste nieuws te ontvangen